Nieuwsbrief jan 2018

Amsterdam, 15-01-2018

Beste ouders/ verzorgers,

Onze nieuwe thema is: Winter & Eten en drinken.

Eten en drinken horen vanaf de geboorte tot belangrijke dagelijkse ervaringen van jonge kinderen. Van jongs af aan gaan ze vaak al met hun vader en moeder mee om in kopen te doen. Langzamerhand krijgen de kinderen steeds meer kennis van eten en drinken, ontwikkelen ze voorkeuren en raken ze vertrouwd met de gebruiken en eetgewoonten in het gezin en op het kinderdagverblijf.

In het thema “Winter& Eten en Drinken” sluiten we aan bij wat peuters meemaken en willen eten. We hebben onze huishoek omgetoverd tot een restaurantje, waar de kinderen doen-alsof spellen gaan spelen. Ook hebben wij een ontdekhoek waar we potjes hebben met verschillende voedingssupplementen. Zo kunnen de kinderen voelen, ruiken en bekijken.

Ook kunt u thuis samen met uw kind boodschappen doen. Thuis kunt u dan samen met uw kind een makkelijke boodschappenlijst maken.

In dit informatieboekje hebben we begrippen die u kunt oefenen met uw kind. Er is ook een leuke activiteit en een kleurplaat die u samen met uw kind kunt maken.

Veel plezier,

Afluiting..

Ter afsluiting willen wij gezellig met elkaar pannenkoeken bakken. Hiervoor gaan wij met de kinderen boodschappen doen in onze dichtstbijzijnde supermarkt. We gaan melk, eieren, pannenkoekenmix, stroop, suiker, en boter kopen.

De boodschappen gaan wij op vrijdag 23 februari 2018 om 10.30 uur doen. Zo hebben we alles wat we nodig hebben op tijd in huis. Het zou heel leuk zijn als u ook mee gaat.

Op 28 februari 2018 om 15.30 uur willen wij samen met de kinderen pannenkoeken bakken in onze pannenkoekenhuis. Wij nodigen alle ouders/verzorgers uit om bij ons in het pannenkoekenhuis samen gezellig te eten.

Kunt u op tijd aangeven of u wel/niet aanwezig kunt zijn op die dagen.

Wij hopen dat iedereen aanwezig kunt zijn.

Verteltas

We hebben iets nieuws die we willen mededelen, namelijk het verteltas. We gaan u uitleggen wat een verteltas is.

Wat is een verteltas?

Een verteltas is een tas waar materialen in zit waarmee de ouders hun kinderen kunnen helpen met de Nederlandse taal. Ouders kunnen op een speelse manier de woordenschat, het taalbegrip en het taalgebruik van kinderen stimuleren.  In de tas zit: een prentenboek, knuffel dat te maken heeft met de prentenboek, materialen die in het boek voorkomen en een dagboek waar de ouders een kort tekst  kunnen schrijven over wat hun kind heeft ervaren tijdens het bezoekje van het verteltas. Het verteltas gaat in een uitleensysteem mee naar huis. Gedurende thema kunnen de kinderen het verteltas om de 2 dagen meenemen naar huis.

In dit informatieboekje hebben we begrippen die u kunt oefenen met uw kind. Er is ook een leuke activiteit en een kleurplaat die u samen met uw kind kunt maken.

Activiteiten:

Bord met etenswaren

Ga samen met uw kind plaatjes van etenswaren zoeken en knip ze uit. Laat uw kind het bord beplakken met plaatjes die u heeft uitgeknipt.

Fruit herkennen..

Dit is een leerzame activiteit die u samen met uw kind thuis kunt uitvoeren. Zo komen de begrippen: heel, half, schil en eten naar voren. En met duidelijke voorbeelden net zoals op de afbeelding hieronder kunnen de kinderen de begrippen beter begrijpen.  Wat u nodig heeft voor deze activiteit: 4 soorten fruit, dienblad en vel papier waar de begrippen op staan. U gaat de fruit soorten samen met uw kind, netzoals op de foto sorteren bij de juiste begrip.

Smakelijk eten, smakelijk drinken..

Op de opvang zingen wij altijd voordat we gaan eten en drinken dit liedje. De kinderen zouden het leuk vinden om thuis samen met de ouders/verzorgers te zingen. Het kind weet dan ook gelijk dat het tijd is om te eten en drinken.

bottom